“Wine is sunlight,
held together
by water”

De 9 CRU wijndorpen van de Zuidelijke Côtes du Rhône

De zuidelijke Côtes du Rhône streek, waar de grenache druif de scepter zwaait, kent 9 cru villages. Cairanne is als laatste in 2016 tot dit gilde toegetreden. Ondanks dat sommige dorpen en ook hun wijngaarden aan elkaar grenzen heeft iedere cru village zijn eigen specifieke dna. En dat maakt wijnen uit deze regio zo interessant. Iedere cru village heeft zijn cave cooperative. En grosso modo kan je zeggen dat 50% van de druivenopbrengst, door de kleinere wijnboeren, aan de cave wordt verkocht. Per village kan het percentage uiteraard verschillen. Vanaf 20HA is de kans groot dat de wijnboer zelf het gehele proces managed. Zowel de kleinere wijnboeren als de cave cooperative produceren meer dan goede wijnen en bieden bezoekers ook een professionele beleving en degustation. Vraag ons naar de Bacchus Grotto tips, de VanduPays wijn & truffel toers en of de proeverij mogelijkheden.

 Combineer Uw bezoek aan Bacchus Grotto met een bezoek aan de cru wijndorpen Cairanne, Rasteau, Vinsobres, Vacqueyras, Gigondas, Beaumes de Venise, Chateauneuf du Pape, Lirac en of Tavel.

1

Gigondas

Het kleine broertje van Chateauneuf du Pape

2

Chateauneuf du Pape

De championsleague van de zuidelijke Rhône

3

Seguret

Wijndorp en plus beau village de France

4

Vacqueras

Een Cru Village met uitstekende prijs kwaliteit balans

Wijn Proeverij & WSET cursus

De zuidelijke Côtes du Rhône is een meer dan veelzijdig wijngebied. In onze cave hebben we meer dan 30 verschillende soorten wijnen van alle negen cru villages. Cairanne, Rasteau, Vinsobres, Vacqueyras, Beaumes de Venise, Gigondas, Chateauneuf du Pape, Lirac en Tavel. Maar ook hebben we speciale wijnen van innovatieve moderne wijnmakers uit onder andere de Mont Ventoux regio. Wij verzorgen wijnproeverijen en u kunt bij ons kennis maken met de basis wetenschappen van het proeven en het maken van wijn. Wij hebben een WSET certificaat (Wine & Spirit Education Trust). Wilt u een WSET cursus volgen tijdens uw verblijf? Vraag ons naar de mogelijkheden.

Klik hier voor meer informatie over de Cotes du Rhone.

Van du Pays Safari’s 
Wijn en Truffel!

Van du Pays is onze legergroene Duitse Mercedes ambulance uit 1987. Met een grote rond zit achterin en een bank voorin kunnen we groepen van 2 tot 8 personen vervoeren en rond toeren door de Provence. Zowel in de winter als in de zomer. Wijn en olijfolie het gehele jaar en truffel in de wintermaanden. Onderweg lunchen in een restaurant of de "picknick" lunch wordt door ons bereid in de keuken van Van du Pays. Maar we kunnen ook op onze OFYR houtgestookte plancha grill (samen) de lunch bereiden en nuttigen in onze grotten tuin in Cairanne. U kunt genieten en hoeft zich geen zorgen te maken over een extra glaasje Côtes du Rhône wijn. Wij rijden en onderweg vertellen wij u vele verhalen over de historie van en belevenissen in de Provence en Côtes du Rhône regio.

Klik hier voor meer uitleg over onze Van du Pays Safari’s