AdulTs Only, no animals

Welkom!

Bacchus Grotto is een kleine romantische B&B gelegen in de vieux village van Cairanne, op loopafstand van alle faciliteiten. In onze 3000m2 tuinen vind U genoeg privacy om heerlijk te genieten van de zon, de rust, het uitzicht en onze verwarmde plunge pool. Onze grotten bieden een unieke beleving en heerlijke verkoeling tijdens de Provençaalse zomers. Wij hebben een cave gevuld met cru wijnen en serveren Table d'Hote.

Bacchus Grotto

Het zijn de Grieken geweest die aan de wieg hebben gestaan van de wijnbouw in de Côtes du Rhône. Daarna hebben de Romeinen het stokje overgepakt. De Côtes du Rhône is een van de meest veelzijdige wijngebieden ter wereld. Het kan daarom niet anders dat Bacchus, de god van de wijn, in deze streek heeft gewoond. Niemand weet echter zeker waar Bacchus woonde. Iemand van zijn statuur en bourgondische inslag wilde uitzicht over de wijnvelden. Waarbij er genoeg ruimte was om zijn gekruikte wijnen op te slaan en te bewaren. Op de juiste temperatuur en met de beste luchtvochtigheid. In zijn eigen grotten. De grotten van Bacchus. Grotten waar Bacchus graag verbleef om als een god in de Provence te leven. Samen met zijn volgers, de bacchanten. Wij verwelkomen daarom graag alle “Bacchanten” van de 21e eeuw met een knipoog en eerbetoon aan Bacchus. Een eerbetoon aan beschaving, schone kunsten en de wijn. Kom genieten in, rondom en bovenop onze grotten. Kom genieten in Bacchus Grotto!

De Côtes du Rhône!
Een meer dan veelzijdig wijngebied.

De zuidelijke Côtes du Rhône wordt gedomineerd door de grenache druif. Veel van de rode wijnen worden gemaakt van de gsm blend (grenache, syrah en mourvedre) De Côtes du Rhône  rode wijnen herbergen kracht, peper, aardse tonen en rood en donker fruit. Aroma's die je ook terugvindt in de rosé. In de witte wijn proef je de warme zomers, rijpe abrikoos en perzik met vaak een amandel bittertje in de afdronk.


De Cotes du Rhône grenst in het noorden aan Vienne en in het zuiden aan de middellandse zee. 200km wijngebied met grote verschillen in klimaat, terroir, type druiven en het eindproduct de wijn. En daarom is het zo interessant om dit gebied te bezoeken en te genieten van al het wijnaanbod en de Provençaalse leefstijl, klimaat en keuken. Een must wijngebied visit voor iedere liefhebber van zowel rode wijn, witte wijn en rosé. Ontdek meer...

Volg ons op Instagram

En op Youtube & Facebook