“When the lord
begins to doubt the world,
he remembers he
created Provence”

Een Provence lunch vers van de markt

De meeste markten starten vroeg in de ochtend, om een uur of 7. En eindigen zo rond 13.00 uur. Een ideaal moment om een bezoek aan de markt af te sluiten met een hapje en een drankje.

Stranden op een van de terrasjes aan de markt voor een espresso en croissant of nog beter een menu du jour voor de lunch. Voor nog geen 20 euro een 2 of 3 gangen lunch met water, een karafje wijn en koffie toe. Of gewoon met een baguette, verse tomaten en een gegrilde kip lekker thuis gaan lunchen. De tomaten in plakken snijden, bestrooien met Provençaalse kruiden, besprenkelen met olijfolie en de umami salade afmaken met een goed gevulde hand zwarte Nyons olijven. Het brood in stukken scheuren (voor de jus van de kip en de salade) en samen met de kip, tomaten salade en een koude fles rosé heb je de beschrijving van mijn favoriete Provençaalse markt lunch.