Wijn, Truffels,
Olijfolie en
Provençaalse
markten

Dierendag 2018!

Het was 4 Oktober 2018, dierendag! Zo’n dag die je niet snel meer vergeet. Een beetje einde dag had ik een afspraak. Die niet lang duurde en eindigde met een envelop. En die envelop was vooraf gegaan aan een “we kunnen eigenlijk niet zonder je, maar we gaan het toch vanaf morgen proberen”. Je zit even met je hoofd te schudden. Terug aan mijn bureau en in mijn kantoor druppelde de eerste mensen binnen. Sommige met tranen in de ogen. En verslagen over het net gedeelde nieuws in een periode die stormachtig was. Tijdens een rust moment, het was 17.45 uur en de meeste collega’s waren vertrokken, belde ik naar huis. Verbazing, teleurstelling en wat gevloek werden snel vervangen door positivisme. Een bekende Nederlander heeft het ooit mooi samengevat. “Ieder nadeel heb zn voordeel”. De droom kon beginnen. Een droom die al meer dan 20 jaar in mijn onderbewustzijn leefde en nu bewust kon worden. “Als ik begin 50 ben dan wil ik in Frankrijk een Chambre d’hote gaan beginnen”. Voor mensen die mij beter en langer kennen was het geen verrassing. Zegge en schrijven was ik op 4 Oktober 2018, 51 lentes jong. Het was nu of nooit of te laat.

In de vorige blog schreef ik het al. Positief denken en doen. Altijd denken in kansen. Snel kunnen anticiperen op veranderingen. En niet blijven hangen in het verleden. Dit wordt daarom de kortste blog van deze serie. Mede om te voorkomen dat het een encyclopedie gaat worden, een bad-seller en of voer voor Psychologen.

Van 18 Oktober 2018 naar 5 Maart 2020, allebei een Donderdag, is exact een jaar en 139 dagen. In die periode heb ik mijn vertrek bij mijn werkgever afgewikkeld, alle voorbereidingen getroffen, beetje vakantie gevierd en wat reizen gemaakt, mijn Mercedes bus gekocht, de bus tot camper laten ombouwen en mijn huis in Amsterdam verkocht.

In de andere blogs ga ik nog wel op wat zaken terugblikken. Met twee speerpunten. De voorbereiding en de Mercedes camper bus. De eerste om jullie wijzer te maken dan ik was en de tweede omdat het leuk is.

De fun gaat nu beginnen. Snel de pagina omslaan van het boek van mijn nieuwe leven!