Wijn, Truffels,
Olijfolie en
Provençaalse
markten

Ga met ons mee op Safari! 

Wijn, Truffels, Olijfolie en Provençaalse markten

Van du Pays is onze Legergroene Duitse Ambulance uit 1987. Met een grote rond zit achterin en een bank voorin kunnen we groepen van 2 tot 8 personen vervoeren en rond toeren door de Provence. Zowel in de winter als in de zomer. Als we de achterdeuren openslaan dan opent zich onze keuken. We bieden namelijk de mogelijkheid om de lunch te genieten op een unieke plek in de Provence. Een pop up bistro (Van 1 April tot en met 1 Oktober) op wielen. U kunt genieten en hoeft zich geen zorgen te maken over een extra glaasje Côtes du Rhône wijn. Wij rijden en onderweg vertellen wij U vele verhalen over de historie van en belevenissen in de Provence en Côtes du Rhône wijn regio.

Het verhaal van Van du Pays
Toen we eind 2018 de beslissing namen om een B&B te gaan starten in Zuid Frankrijk ontbrak er nog een ding. Een eigen auto die ons kon transporteren. En omdat we zonder aankoop en eigen huis in Frankrijk Nederland wilde verlaten, was een camper voor ons de juiste aankoop. We houden niet van standaard. Daarom past Van du Pays uitstekend bij ons. Stoer, brocante, ludiek en opvallend. We hebben vanaf 5 Maart 2020 tot en met 14 Juni 2020 in Van du Pays gewoond. Gedurende de eerste Covid19 lockdown. Maar sindsdien is Van du Pays ons dagelijkse stoere vervoermiddel.

Wijn proeven op safari in de bekende Côtes du Rhône Cru dorpen
Het eeuwige dilemma! Je wil wijn proeven en meerdere Domaines en Chateau’s bezoeken. Tuurlijk! Je kan de wijn uitspugen als een volleerd en professioneel proever. Maar sommige Cru wijnen zijn zo lekker dat je ook de afdronk wil ervaren. En dan is het handig dat je wordt rondgereden. En onderweg tips ontvangt en anekdotes te horen krijgt van een liefhebber en bewoner van de streek. Met voldoende ruimte in Van du Pays om je aankopen te stallen en mee te nemen. Uiteraard beschikken wij over een interessant netwerk van wijn bedrijven. In een combinatie van kwaliteit en customer experience. Maar graag stellen we samen een programma op afgestemd op de wensen en eisen van jouw en je groep. Met de juiste keuzes in Cru villages en Wijngaarden.

Er moet ook gegeten worden! Restaurant, Van du Pays lunch of OFYR DIY cooking?
Het is beter wijn proeven na een heerlijke en uitgebreide lunch. Want de wijngaarden zijn ook tijdens de middaguren gesloten. Afhankelijk van Uw wensen en onze route kunnen we bij een restaurant onderweg of in een van de Cru dorpen de lunch genieten. Maar ook kunnen wij voor U een lunch onderweg verzorgen vanuit Van du Pays. Op een mooie locatie in de wijn natuur van de Côtes du Rhône streek. Wilt U een unieke Zomerse ervaring? In de tuin van onze B&B hebben wij een OFYR staan. Deze grote Plancha, op hout gestookt, is ideaal om samen een maaltijd op te bereiden. En de OFYR experience zelf te ervaren. Een gegrilde Côte de Boeuf, Gamba’s van de Plancha, Provençaalse groenten, Franse salade, knapperige aardappeltjes en of handgesneden friet. Een Amuse, dessert en kaas completeren het menu. En don’t worry, onze wijn cave is gevuld met vele Cru wijnen uit de Côtes du Rhône. De tafel staat gedekt in een van onze grotten.

Truffel, Olijfolie en Markten in de Provence
Naast alle prachtige wijnen zijn er nog andere typische Provençaalse ervaringen die wij graag combineren met onze Wijn safari. In het winterseizoen is er de bekende Vaucluse en Drome truffel. Van ongeveer 1 November tot half Maart zijn er elk weekend bekende Truffelmarkten. De bekendste ligt op ongeveer 20 minuten van Cairanne. De truffel markt van Richerenches. Wat denk je van een ochtend bezoek aan Richerenches, een truffel lunch, in de middag wijnen proeven en kopen in Gigondas en of Chateauneuf du Pape en ’s-avonds een Truffel diner eten in B&B Bacchus Grotto? Boek je Winterse weekend bij Bacchus Grotto en vraag naar het Truffel arrangement. 

De Provence is ook Olijfolie en dromerig dwalen over een van de vele markten. Elke dag van de week is er wel een bezoekwaardige markt. Een mooi begin van de dag! In de middag is er na de lunch tijd genoeg om wijnen te proeven en of op Olijfolie jacht te gaan. Er zijn vele wijngaarden die de oogst van hun Olijfbomen tot geweldige Olijfolie produceren. En zo kan het nuttige en aangename verenigd worden en sluit je een heerlijke Provençaalse dag af in stijl.