Cairanne

Strategisch gelegen voor activiteiten in de Vaucluse, Drome, Ardeche en Gard

De activiteiten en bezienswaardigheden in de Vaucluse en Provence zijn talrijk. Of U nu sportief bent, houdt van Markten bezoeken, Musea en Cultuur wil opsnuiven, Wijnen gaat proeven, lekker wil eten en of onderuit gezakt in een luie stoel een boek wil lezen. Te talrijk om hier alles te gaan vermelden. Als U kiest voor een verblijf in B&B Bacchus Grotto dan ontvangt U een tailormade aanpak. Zodra U bij ons een boeking plaatst gaan we samen met U een verkenning doen van alle mogelijkheden die deze regio te bieden heeft. Afgestemd op Uw wensen en verblijfsduur. Niets is ons te veel, dus stel gerust al Uw vragen. En dan is het ook meer dan handig dat Cairanne op een soort van 4 departementen punt ligt, zodat een veelzijdigheid van activiteiten zich op korte afstand bevinden.

De ligging van Cairanne in de Provence
Cairanne ligt op een strategische plek om 4 departementen te ontdekken en te verkennen. Cairanne ligt vrijwel op de grens van de Vaucluse en de Drome. En binnen 30 minuten bent U in de Gard en Ardèche. 4 departementen met Provençaalse tintjes maar toch ieder met hun eigen cultuur en landschappen. En alle 4 de departementen produceren wijnen onder beheer van de appelation Côtes du Rhône. De Vaucluse en Drome liggen ten oosten van de Rhône en de Ardeche en Gard ten westen van de Rhône. Cairanne bevindt zich op zo’n 20 minuten van de A7, route du soleil. En zodra U die oversteekt komt U in de Gard of Ardeche. Buurdorp Tulette is het dichtstbijzijnde dorp van de Drome. Cairanne ligt daardoor op de grens van de Drome en de Vaucluse.

Goed voorbereid op reis in de Vaucluse, Drome, Ardeche en Gard
De voorpret van een vakantie of weekendje weg begint al met de voorbereidingen. Waar willen we naar toe? Waar gaan we overnachten? Wat is er te doen in de omgeving? Waar kunnen we lekker eten? Allemaal vragen die relevant zijn en handig zijn om voor te bereiden. De Franse departementale toeristen websites zijn erg professioneel. In meerdere talen kunt U hier alle informatie vinden van en over Uw favoriete streek en activiteiten.

Bekijk daarom zeker deze websites ter voorbereiding op Uw reis;

Provence                   

Drome 

Gard & Occitanie

Ardèche

Cotes du Rhone

Plus Beaux Villages

Laat U zich liever verrassen? Geen enkel probleem. Wij helpen U graag op weg. Onder het genot van een glaasje Rose vertellen we graag over onze anekdotes.

Onze top 4 bezienswaardigheden in de Vaucluse, Drome, Ardeche en Gard.
Mocht U in de veelzijdigheid van keuzes de weg kwijt raken dan helpen wellicht onze 4 tips U op weg. Een combinatie van actie, cultuur en het Provençaalse gevoel. De pracht van een dorp, een kleine stad befaamd voor haar Olijfolie en twee door de mens en natuur aan elkaar verbonden monumenten. Onze 4 tips;

1.  Plus Beaux village Seguret (Vaucluse)
2.  Nyons, petit Nice (Drome)
3.  Les Gorges de l’Ardeche (Ardeche)
4.  Pont du Gard (Gard)